5 tips om goed voorbereid de ballon in te gaan

5482198941_52b5a30a01_oEen ballonvaart is niet voor iedereen dagelijkse kost. Veel mensen hebben dan ook praktische vragen. Voorbeelden van die vragen zijn: wat kan ik het beste dragen in een ballon, en is het koud zo hoog in de lucht? Op dat soort vragen geven we je hier antwoord.

Brr, koud?

Een vraag die veel mensen hebben, is: hoe koud is het in de ballon? Omdat de luchtballon met de wind meegaat, is het – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet veel kouder in de mand dan op de grond. Omdat de brander ook warmte afgeeft, is het in de lucht vaak zelfs warmer dan op de grond. Het is dus niet nodig om je extra warm aan te kleden.

Houd het gemakkelijk

Wat betreft de bovenkleding, is het het meest praktisch om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken, alsof je een boswandeling gaat maken. Een goede tip die we graag nog even meegeven heeft betrekking op de keuze van je jas. Ga voor een winddicht model! Boven in de ballon kan het namelijk flink waaien. Kies ervoor om onder de winddichte jas een fleece trui te dragen, deze is lekker warm en kan altijd uit wanneer het te warm is.

Denk aan de brander: bescherm je hoofd

nva_20120725_1240_Luchtballon-web

Een praktische tip waar je misschien niet zo snel aan denkt: neem een pet of muts mee als je een ballonvaart gaat maken. Hiermee kun je je hoofd en nek beschermen tegen de warmte van de brander.

Stevige stappers

Het is niet verstandig om met hoge hakken in een ballon te stappen. De weilanden waaruit wordt opgestegen en waar wordt geland, zijn vaak nat van de dauw en drassig. Kies daarom voor waterdichte schoenen of laarzen. Draag niet al te nieuwe schoenen, want het zou zonde zijn als die vies worden.

Vergeet je accessoires niet!

Als laatste: vergeet vooral niet accessoires mee de ballon in te nemen die de ervaring nog intenser maken. Foto’s en filmpjes maken vanuit een luchtballon is een bijzondere ervaring. Vergeet dus vooral niet je foto- en/of filmcamera! Ook een verrekijker kan een leuk accessoire zijn. Denk er verder aan dat alleen kleine tassen zijn toegestaan in een ballon. Je kunt dus niet veel spullen meenemen. Kies er dus voor om alleen het hoognodige mee te nemen!