5 tips voor een topvakantie

Lekker uitslapen, aan het strand liggen en ’s avonds weer op stap, dat is voor veel mensen het ideale beeld van een vakantie. Natuurlijk moet je tijdens die paar vrije weken in het jaar lekker doen waar je zelf zin in hebt, maar soms is een beetje afwisseling ook welkom. Daarom geven we je hier een paar tips die je vakantie écht onvergetelijk zullen maken:

1: Ga de natuur in

In Nederland zijn we gewend dat elk bospaadje keurig is aangelegd en altijd wel weer op een bekende plek uitkomt, maar in het buitenland is dat vaak toch wat avontuurlijker. Ga daarom gerust eens op verkenning in de omgeving van je vakantieadres. Laat anderen wel altijd even weten waar je naartoe gaat en neem je telefoon mee, zodat je ook veilig op ontdekkingstocht gaat.

2: Maak kennis met de lokale bevolking

Lekker makkelijk zo’n georganiseerde reis, maar dan zit je vaak wel vast aan wat de reisorganisatie voor je bedacht heeft. Wanneer je contact legt met de lokale bevolking valt er vaak veel meer te ontdekken. Er zijn zelfs organisaties die zich speciaal richten op excursies en activiteiten met de lokale bevolking, zodat je zelfs dat goed georganiseerd kunt plannen.

3: Blind kiezen van de menukaart

Het is in het buitenland verleidelijk om te eten wat je een beetje kent, maar soms kunnen lokale gerechten je nog aangenaam verrassen. Doe eens gek en kies gewoon een gerecht blind van de menukaart, wie weet wat voor heerlijks je krijgt voorgeschoteld!

4: Bekijk de omgeving eens van boven

We blijven nou eenmaal liefhebbers van ballonvaren, dus als je die kans eens hebt tijdens je vakantie raden we dit van harte aan. Ook is het buitenland vaak mogelijk om tegen een leuk prijsje in een vliegtuig of helikopter  te stappen, dus informeer zeker ook naar deze mogelijkheden.

5. Laat je telefoon eens een dagje thuis

We zien het vaak tijdens de ballonvluchten die we zelf maken, mensen die steeds met hun smartphone in hun handen foto’s maken en berichtjes versturen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat je zo’n mooi moment wilt vastleggen en delen, maar vaak gaat het ten koste van de beleving van het moment zelf. Je zult zien dat de herinneringen vaak nog mooier zijn dan de foto’s!

Bron afbeelding: hard-c.com