Ballonvaren

Heeft u wel eens in een mandje door de lucht gevlogen?
Er is niets mooiers dan hoog in de lucht te hangen. Helemaal niets onder je voeten. Ja, een mandje. Het is iets wat je niet elke dag mee zal maken, maar mocht je het nog nooit hebben gedaan is het echt een absolute aanrader!

Afhankelijk van het weer wordt dagelijks bepaald of er gevlogen kan worden met de ballon. De lucht moet goed zichtbaar zijn en de wind moet zeker niet te hard zijn. Onweer is helemaal taboe in de ballonvaarderij. Houd er wel rekening mee dat wanneer het mooi weer is, de temperatuur in de lucht een stuk kouder kan zijn. Neem voor de zekerheid dus altijd een extra vest of jas mee. Het seizoen voor de luchtballon is maart t/m oktober, afhankelijk van het weer.

Ballonvaren kan in groepen. Deze groepen kunnen niet te groot zijn anders heeft de ballon teveel gewicht. Daarom wordt een maximum van 20 personen gehanteerd bij vluchten.

De luchtballon is gemaakt highquality nylon en bestaat uit vuurbestendig materiaal, nomex en dacron. Hierdoor is de luchtballon ook zo licht. De ballon vliegt op propaangas. Hierdoor kan de ballon tot wel een paar duizend voet hoog en is hiermee niet schadelijk voor het milieu.

Nog een extra pluspuntje: ervaring leert dat mensen met hoogtevrees hier doorgaans geen hinder van ondervinden in de luchtballon. Hieronder een video van de Albuquerque Hot Air Balloon Fiesta 2010.