Leuke routes

Een ballonvaart kan vertrekken van een aantal locaties in Nederland. Per bedrijf wat de ballonvaarten aanbiedt, zijn er bepaalde locaties uit te kiezen. Deze locaties staan op de website vermeld.

Het kiezen van een aanbieder en een locatie

Uw eerste stap is het kiezen van een locatie waar u de ballonvaart wilt laten starten. Dit wordt de opstijglocatie genoemd. Het ene bedrijf biedt een lijst aan met verschillende opstijglocaties. Het andere bedrijf kiest ervoor om de locatie af te laten hangen van de windrichting, om er zo voor te zorgen dat u over het gekozen gebied kunt varen. Het is maar net waar u de voorkeur aan geeft.
De route naar de locatie toe kan zowel op eigen vervoer als georganiseerd door de aanbieder van de ballonvaart. Dit varieert per aanbieder en is van tevoren bespreekbaar.

Voorbereiding op de ballonvaart

Een ballonvaart is tegenwoordig een heel stuk veiliger geworden dan het in het verleden was. Maar het is nog altijd een kwestie van goede voorbereiding om vooraf een veiligheidsinstructie bij te wonen. Net als in het vliegtuig worden de bijzonderheden benoemd die in geval van een ongeluk toegepast moeten worden.
Een andere voorbereiding is het weertype op de gekozen dag voor de ballonvaart. Voor een ballonvaart zijn regen, onweer, wind hoger dan 20 km per uur zijn weertypen die een ballonvaart tegen kunnen houden.

Tijdens de ballonvaart

Doordat u goed bent voorbereid, kunt u optimaal genieten van het uitzicht vanuit de ballon. De gekozen locatie ziet er vanuit de lucht uiteraard weer anders uit dan vanaf de grond en zorgt voor de mooiste foto’s en indrukken. Een ballonvaart kan gedaan worden in een periode van 1 uur, maar er zijn aanbieders die juist langer of korter aanbieden. De meeste tijden zijn in overleg aan uw wensen aan te passen, maar daarover kunt u het beste zelf contact opnemen met de aanbieder.

Na afloop van de ballonvaart

De ballonvaart kan in stijl worden afgesloten met een etentje of een hapje en drankje. Waar u ook voor kiest, het is altijd gezellig om met alle mensen die mee zijn geweest nog na te praten over alle indrukken die opgedaan zijn. Er zijn aanbieders die na de ballonvaart hun klanten graag verwennen met bijvoorbeeld champagne. Het kan geen kwaad om dit bij de aanbieder die u kiest na te vragen.