Minder drugs, meer muziek op I Love Techno

I Love Techno werd afgelopen week weer gehouden in de Flanders Expo in Gent. Er waren ongeveer 35.000 mensen het dancefeest afgekomen en het feest is inmiddels vrij volwassen geworden.

Gent staat bekend als een gezellige stad en dat was tijdens I Love Techno goed te merken. Iedereen leek het geweldig naar zijn zin te hebben met de muziek van de verschillende top-DJ’s die aanwezig waren. Het festival is volgens de politie en organisatoren erg volwassen geworden en bezoekers komen vooral om voor de muziek, niet voor het gebruik van drugs.

Het valt op dat er minder rare outfits zijn te zien en de mensen kleden zich steeds normaler. Hoewel er enkele dealers werden opgepakt op het feest, lijkt de tijd dat een technofeest samen moest gaan met drugs achter de rug. Het drugsgebruik bij de ingang is met ongeveer 50 procent afgenomen in de afgelopen jaren. Het alcohol vloeit echter nog altijd rijkelijk en drank lijkt wel nog altijd een belangrijke rol te spelen voor de feestgangers.

Het festival heeft wereldwijd een erg goede reputatie en er waren mensen van over de hele wereld aanwezig op het festival. De meeste niet-Belgen kwamen uiteraard uit Nederland en Duitsland en Frankrijk, maar er waren ook mensen te vinden uit allerlei andere landen, waaronder Spanje, Portugal, Hongarije en zelfs de Verenigde Staten. De reputatie van het festival is beter dan ooit tevoren.

De organisatoren geven aan erg blij te zijn met het succes van het event. Ze hebben hard gewerkt om tot dit punt te komen. Ze zijn tevens blij met het feit dat er minder drugs wordt gebruikt en dat jongeren tegenwoordig verstandiger zijn en geen drugs meer nodig hebben voor een goed feest. Ze hebben nu al zin in I Love Techno 2012.