Populaire routes

Er zijn een aantal routes voor de ballonvaart die door veel mensen gekozen worden. De reden voor deze keuze is vaak dat de omgeving altijd al vanaf de grond gezien wordt, maar nooit vanuit de lucht. Dit kan bij sommige steden een extra dimensie brengen aan de visie op de stad of het gebied.

Ballonvaart boven Eemland

Een veelgemaakte keuze is de omgeving Amersfoort en Eemland. Wanneer de weertypen gecontroleerd zijn op de mogelijkheid om de ballonvaart te gaan starten, wordt de windrichting bekeken. Vanuit de windrichting wordt een locatie uitgekozen om de ballonvaart te starten, zodat u optimaal van het gebied kunt genieten.

Ballonvaart boven Het Gooi

Een andere keuze voor een ballonvaart is Het Gooi. Deze locatie heeft veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur en leent zich uitstekend om vanuit de lucht bekeken te worden. De ballonvaart kan vertrekken vanuit onder andere Hilversum, Bussum, Huizen, Baarn en Weesp.

Ballonvaart boven de Betuwe

Het prachtige natuurgebied wat de Betuwe vormt, is een uitstekende locatie om een ballonvaart te maken. Het landschap is al mooi om te zien vanaf ons normale gezichtspunt, een visie vanuit vogelvlucht voegt hier veel waardevolle indrukken aan toe. Een ballonvaart boven de Betuwe staat in teken van rust en schoonheid. U geniet optimaal van alles wat dit gebied te bieden heeft.

Ballonvaart boven de Veluwe

De ballonvaart boven de Veluwe is minder gepland dan andere vaarten. Het is een vaart die de reizigers brengt waar de wind heen waait. Het mooie is, dat het gebied zich hier prima voor leent. De Veluwe heeft veel natuur die van bovenaf net zo mooi kan zijn als vanuit ons normale perspectief.

Minder gekozen locaties

De hierboven genoemde locaties worden iedere dag met het geschikte weer bezocht. Er zijn veel aanbieders van ballonvaarten die deze locaties aandoen. Het is mogelijk om te kiezen voor een minder populaire locatie te kiezen. Dit kan een locatie zijn met een bepaalde persoonlijke betekenis of juist de eigen woonplaats.

Een ballonvaart boeken

Het boeken van een ballonvaart kan bij veel aanbieders in een paar stappen. Er zijn online agenda’s beschikbaar waarin de opstijglocaties worden benoemd en waar u direct op kunt inschrijven.