Winterse ballonvluchten

88_headerEen ballonvaart in de winter kan een prachtige ervaring zijn. Bij mooi en helder weer is het een echte belevenis om het winterlandschap eens vanuit de lucht te zien. Een wintervaart kan zeker zo mooi zijn als een in de zomer. Zeker met sneeuw lijkt het vasteland wel een sprookjeslandschap vanuit de lucht. Vaak wordt er gedacht dat het in de winter te koud is om zo hoog in de lucht in een ballon te zitten. Niets is echter minder waar: in een ballon is het helemaal niet koud. Toch is het van belang om je goed voor te bereiden en je warm aan te kleden.

Sneeuwzeker in het buitenland

Wil je graag eens een sneeuwlandschap vanuit de lucht zien, maar vind je dat het in Nederland te weinig sneeuwt, denk er dan eens aan om naar het buitenland te gaan voor een winterse ballonvaart. Er zijn verschillende mogelijkheden voor winterse ballonvluchten in het buitenland.
Om te beginnen kun je in Zweeds Lapland prachtige ballonvaarten maken. Misschien ga je nog op wintersport naar Oostenrijk of Frankrijk. Vraag dan eens na of er in het gebied mogelijkheden zijn tot het maken van een ballonvlucht boven een besneeuwd landschap. Als je een fervent wintersporter bent, is het een bijzondere ervaring om de pistes eens van bovenaf te bekijken. Dat kan bijvoorbeeld in de Alpen.

culiair-luchtballon-alpen

Hollandse winters

Wil je liever niet zo ver van huis om een winterse ballonvlucht te maken, dan is het goed om te weten dat ook in Nederland vluchten met sneeuw worden aangeboden. Het probleem is natuurlijk wel dat er in Nederland niet zo vaak sneeuw ligt als in bijvoorbeeld de Alpen. Het aantal mensen dat in Nederland een winterse ballonvlucht maakt, is dan ook niet erg groot. Toch vinden velen het een onvergetelijke ervaring. Het heeft zelfs voordelen ten opzichte van vliegen in de zomer. Zo is het gemakkelijker om ergens te landen, omdat de landbouwgronden niet begroeid zijn met bijvoorbeeld mais.
Kortom: of je nu ver(der) weg wil, of in eigen land wil blijven: ook in de winter kun je schitterende ballonvluchten maken!

Ballonvaart in de winter over het ijs van het Eemmeer